Paul R. Scheele: Villámolvasás


Minden egyetemistának/főiskolásnak és már dolgozó embernek ajánlom ezt a könyvet, aki meg szeretné tudni, hogy mi a villámgyors és hatékony olvasás és tanulás titka. Én 2012-ben ismerkedtem meg a villámolvasás módszerével Bakos Kornél villámolvasás és tanuláskontroll tanfolyamjain:
http://bakoskornel.hu/

Doktori disszertációm megírásához nagyon sok hasznát vettem a villámolvasásnak, ugyanis 107 (!) tanulmányt kellett elolvasnom és feldolgoznom pár hónap alatt.

A villámolvasás segítségével képes voltam/vagyok másodpercenként egy oldalt elolvasni. Ez a harmadik évezred olvasási és tanulási módszerének a titka.

A villámolvasás több mint egyszerű gyorsolvasás. Különleges tanulási élmény, amivel kihasználhatod szellemi képességeid végtelen forrását, feltérképezheted és kitágíthatod lehetőségeidet.

Mindenkinek ajánlom a könyvet, főleg azoknak, akiknek pár hónap, netán 1-2 hét alatt kell megírniuk a (szak)dolgozatukat, s ehhez nagy mennyiségű anyagot kell elolvasniuk. Miután feldolgoztad a tanulmányokat, utána már csak ezeknek az összegzése marad hátra, amiben pedig a kreatív írás van a segítségünkre. (lásd: Vidi Rita: Írni bárki tud című könyvrecenzióját).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *