Dr. Paul E. Dennison- Gail E. Dennison: Észkapcsoló agytorna

Sokszor előfordul velünk, hogy azért okoz gondot a tanulás, valamint az írás, mert az agyunk olykor egyszerűen “kikapcsol.” Bizonyos mozdulatokkal azonban “visszakapcsolhatjuk” ezeket a területeket, hiszen agyunk és izmaink között kétirányú a kapcsolat! Ebből a könyvből ezeket a hasznos mozdulatokat ismerhetjük meg.

Az AGYTORNA egyszerű mozgásokból és gyakorlatokból álló módszer, amelyek segítségével el tudjuk sajátítani a teljes aggyal való tanulást, írást, azaz a gondolkodást.

Azt javaslom mindenkinek, hogy amikor nekiáll írni a tanulmányát, legyen szó házi dolgozatról, diplomamunkáról vagy bármilyen tudományos műről, akkor minden írás előtt végezzen agyintegráló gyakorlatokat.

Nekem a kedvenc gyakorlatom a könyvből a POZITÍV PONTOK. Ha ideges vagy fáradt vagyok, a kezemet a homlokomra, a POZITÍV PONTOKra teszem. A pontok éppen a szem fölött találhatók, fél úton a szemöldök és a hajvonal között. Jól tudjuk, hogy csak úgy érhetjük el céljainkat, ha nem sokat aggódunk miattuk, hanem nekiállunk dolgozni. Még egy perc sem telik el, és már érezzük a megnyugvást, bizakodva tekintünk a jövőbe.

Nekem nagyon bevált az AGYTORNA, próbáljátok ki ti is, s élvezzétek magát a tanulást és az írást! Legyen minden feladathoz elég energiátok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *