Majoros Pál: Tanácsok, tippek, trükkök, nem csak szakdolgozatíróknak avagy a kutatásmódszertan alapjai (Perfekt, 2001)

A ​Tanácsok, tippek, trükkök nem csak szakdolgozatíróknak című kiadvány már a címében is sejteti tartalmát. Napjainkban egyre nagyobb követelményt támasztanak a szakdolgozat, a TDK-dolgozat vagy egy prezentáció elkészítésével kapcsolatban. 

Dr. Majoros Pál, a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karának tanára többéves oktatói, konzulensi és publikálási tapasztalatára építve alkotta meg ezt a könyvet, hogy segítséget és kapaszkodót nyújtson mindenkinek, aki diplomadolgozat-írással küszködik. Tanáccsal lát el minket a téma kiválasztásában, tippeket ad a kutatómunka megszervezésére, támpontot nyújt a kutatási és elemzési módszerek és technikák területén, trükköket vonultat fel, hogy hogyan fogalmazzunk jól és érdekesen, valamint kitér a kreativitás fontosságára és fejlesztésre is, végezetül pedig gyakorlati információkkal szolgál könyvtárak elérhetőségéről, hasznos anyagot tartalmazó linkekről, illetve példaként szakdolgozati bírálatokat is elénk tár.

A szerző szabatos, vidám, nem ritkán humorral átitatott műve nemcsak hasznos, de szórakoztató is az azt forgatóknak. Diáknak, már dolgozó, de gyakran írásos anyagokat készítőknek, illetve konzulensi szerepet betöltő tanároknak egyaránt ajánlom. Én is minden évben előveszem ezt a jó kis segédkönyvet, s mindig tanulok belőle valami újat, így Nektek is bátran ajánlom, forgassátok, inspirálódjatok belőle, utána pedig vágjatok bele életetek egyik legnagyobb írásos alkotásába, a diplomadolgozatba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *