Vidi Rita: Írni bárki tud

Mindenkinek szeretettel ajánlom Vidi Rita Írni bárki tud című könyvét. http://www.kreativiras.com

Ennek a könyvnek a segítségével megtanulhatjuk a jobb agyféltekes kreatív írás módszertanát, amelynek az egyetemi/főiskolai tanulmányaink alatt is nagy hasznát vehetjük, ugyanis nagyon könnyen tudunk egy-egy házi dolgozatot, szakdolgozatot vagy diplomamunkát, sőt akár egy doktori disszertációt is megírni.

A könyvből kiderül, hogy nem azt kell kutatni, hogy hogyan kell a szavakat egymás után pakolni, hogy az kreatív írásnak minősüljön, hanem igazából abba a lelki-szellemi állapotba kell kerülni, aminek a végeredménye maga a kreatív írás folyamata, és a kreatív írásmű lesz.

Magam elvégeztem Vidi Rita Író születik két napos kurzusát is, ami nagyon sokat segített abban, hogy minél gyorsabban és kreatívabban írjak meg bármit, amire megkérsz, akár naponta 30 (!) oldalt is. S mi a titkom? Sok trükk van, például az, hogy örömből írok, használom a jobb agyféltekemet (amire a kreatív írás és a villámolvasás, valamint a tanuláskontroll tanfolyam (ezekről is írok a honlapomon) is megtanított), sokáig tudok egy helyben ülni kis megszakításokkal, képes vagyok koncentrálni, igyekezem kiiktatni a külvilág figyelemterelő káros hatásait stb. De talán a fő trükk az, hogy sokat is akarok írni. Rita szerint a rengeteg szöveg megírásának az a titka, hogy akarjunk rengeteg szöveget megírni, hogy készen álljunk rá, hogy belevágjunk! Szöszmötöléssel tele a padlás, de mienk, kreatív íróké tettrekészséggel van tele:) S ha nagyon elfáradunk az írásban, akkor közben vessünk be egy-két agyintegráló feladatot. Dr. Paul E. Dennison és Gail E. Dennison Észkapcsoló agytorna című könyvét is bemutatom a honlapomon, amiben nagyon sok agyintegráló feladat található, én már évek óta használom, s nagyon sokat segített a tanulmányaimban (a négy diploma megszerzéséből az utolsó kettőben, a legnehezebbekben), s segít a mai napig a szövegírásos munkámban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *